За пациента

Избелване

процедура по избелване на зъбите

Професиоална избелваща система Beyond – най-добрият избор за бързо и ефективно придаване на блясък на Вашата усмивка.

Синята светлина с висок интензитет на ускорителя на избелване Beyond активира нашата специална избелваща формула, която съдържа водороден пероксид (Н2О2), 20 нанометра силициев двуокис (SiO2) и други специални съставки. Половинчасовата процедура бързо оксидира пигментацията на 16 или повече зъба през дентиновия канал, като ги прави блестящо бели. След процедурата Beyond, зъбите отбелязват подобрение на цвета от 5 до 14 нюанса по ръководството с разцветки Vita. При системата Beyond се използва светлина с дължина на вълата от 480-520 нанометра. Светлинният лъч се филтрира през повече от 12000 влакна с обща дължина от 1 миля, както и през две оптични лещи, всяка от които е с покритие от повече от 30 слоя, филтриращи инфрачервените и ултравиолетови лъчи.

избелване

Малко истрия:
Първата документирана употреба на водороден прекис за целите на избелването на зъбите е била през 1884г.Разбира се от тогава до днес нещата са се променили в значителна степен. През 1918г. стоматолозите са открили, че светлина с висок интензитет ускорява избелващия ефект на водородния пероксид.. Друго важно научно постижение в областта на избелването на зъбите е направено 1989 г. , когато стоматолозите са започнали да използват карбамиден пероксид заедно с обикновени шини за извършването на избелващи процедури в къщи.. приносът на Beyond към развитието на избелването на зъбите се състои в специалното филтриране на светлината , при което се премахват генерираната топлина и ултравиолетовото лъчение и в устата на пациента попада само светлината с най-ефективна дължина на вълната. Това доведе до получаване на нови скорости на процесите, удобство и ефективност в областта на избелването на зъбите. Системата Beyond може ефективно да избелва зъбите, които са оцветени поради честата употреба на вещества като кафе, чай или поради тютюнопушене. Системата също така е ефективна при избелването на оцветявания от тетрациклин, флуорид или наследствено обезцветяване

избелване преди

Преди

избелване след

След

Предимствата на Beyond

Ускорителят за избелване Beyond е регистриран в FDA (Службата за храни и лекарства) на САЩ и има маркировка СЕ за продажби в Еворпейския съюз.

Незабавен и видим ефект: Тестовете доказаха, че след избелване с Beyond цветът на зъбите се придвижва с 5 до 14 разцветки по-напред по скалата на Vita. Средното ниво на избелване е 8 разцветки. Пациентите веднага могат да видят значителното подобрение на цвета на своите зъби и няма нужда да се борят с процедурите по самостоятелното избелване вкъщи всяка нощ.

Скорост: Само за 30 или 40 минути оцветяването, което сте натрупали в продължение на много години, ще бъде премахнато. Не отнема повече време от това да си направите прическа или да изпиете чаша кафе. От друга страна, процедурите по избелването вкъщи отнема повече от две седмици за получаването на максимален ефект.

Безопасност: Научните изследвания показаха, че използването на водороден пероксид за избелването на зъбите е ефективно и безопасно. Стоматологичното общество го е използвало за избелването на зъби в продължение на много години. Той не променя и не поврежда структурата на зъбите, той просто ги прави да изглеждат по-бели и по-блестящи. Методите за избелване вкъщи могат да увредят периодонталната тъкан и да предизвикат чувствителност на зъбите, поради продължителното излагане на въздействието на избелващото вещество.


Индикации за избелване с Beyond

1) Зъби, които са оцветени поради тютюнопушене или употреба на оцветители като кафе или чай, ще постигнат най-голямо подобрение непосредствено след процедурата Beyond.

2) Тетрациклиново оцветяване
Зъби с малко до средно оцветяване, дължащо се на употребата на флуорид, тетрациклин или други антибиотици, или засегнати от наследствено обезцветяване, по принцип получават добра степен на избелване само след една процедура. Процедурата с Beyond може ефективно да избели този вид оцветяване, тъй като при нея не само се получава реакция с полифенолите и другите пигменти, които оцветяват зъбите, но също така се и намалява прозрачността на емайла.

3) Сериозно тетрациклиново оцветяване
Зъби със сериозно оцветяване от тетрациклин или други антибиотици, както и от употребата на флуорид, могат да имат нужда от повече от една процедура. Тези процедури трябва да се правят на разстояние не по-малко от две седмици една от друга. Зъбите обикновено стават с 4 разцветки по-бели по скалата на Vita след първата процедура, но промяната може да не бъде оценена от пациента като драматична. След втората процедура цветът на зъбите трябва да се подобри с още поне 5 разцветки, което е отлично цялостно подобрение на белотата на зъбите на пациентите. Около 30% от пациентите с такъв тип оцветяване, обаче, имат нужда само от една процедура.

Запазете час за консултация на телефон +359 898 554368 или като попълнете контактната форма.