За пациента

Ортодонтия

ортодонтия

Oртодонтията е специализиран клон от денталната медицина,занимаващ се с профилактика и лечение на зъбно- челюстни дефомарции. Струпаните зъби,дълбоката ,отворената и кръстосаната захапка са само част от проблемите,имащи за последствие функционални и естетични смущения.Те са предотвратими в голяма степен в ранна детска и училищна възраст. Проследяването на смяната на временните зъби от постоянните в нормален ред и хронологична последователност, както и откриването на вредни навици, основни причини за развитието на деформитети (като смучене на пръст, спане и дишане с отворена уста, преглъщане с гримаса) са от изключителна важност.лечението в детска възраст се извършва предимно със снемаеми апарати (пластинки).Тяхната употреба съчетава деиствието на механично деистващи елементи (винтове, пружинки) с мускулния компонент в лицевата област.

ортодонтия преди и след

При поникването на всички постоянни зъби,лечението се провежда с фиксирани апарати,съставени от елемент на всеки зъб(брекет),дъги и помощни средства(ластици,пръстени).Лечението е безболезнено,със средна продължителност 1.5-2 години.съвременните системи брекети са оптимизирани и по отношение и на естетиката.

В клиниката работим изключително с материали и продукти на фирма ORMCO, предлагаща едни от най-модерните по отношение на концепция, функция и дизаин брекети, чиито възможности надхварлят доста от досега желаните и предлагани в областта.

Всяко едно начинание има пред себе си редица въпроси, на които ние сме готови да откликнем . Всяко едно лечение е индивидуално и различно, всеки един проблем е несъпоставим. Решението и готовността за здрава и красива усмивка са винаги правилни.

Запазете час за консултация на телефон +359 898 554368 или като попълнете контактната форма.